1a activitat del trimestre


DIUMENGE, 14 DE JULIOL: RIBES DE FRESER – CAMÍ DE PARDINES – RIBES DE FRESER

Nivell de dificultat: Mitjana

Descripció: Volta circular d’uns 18 km, amb 1.170 m de desnivell positiu acumulat. Aquest desnivell el fem gairebé tot pujant al cim. Pujada forta i continuada els últims quilòmetres abans del cim; la baixada és més suau. No té cap dificultat tècnica, les pujades fortes són per camps d’herba amb camí fressat. Anirem a ritme tranquil adequat a tot el grup.

Sortirem de Ribes per agafar el PR que puja al Taga i trobarem dues fonts al principi. Anirem fent pujada pel mig del bosc fins arribar als Plans de la Maçana, on començarem a enfilar el llom de la muntanya tot pujant pel rost mentre la pendent es fa més forta. Un cop arribats a dalt el cim baixarem en direcció est cap a la Portella d’Ogassa i al cap de poc ens desviarem a l’esquerra, tallant pels prats per anar a buscar el camí cap a Pardines. Uns quilòmetres més avall, al Cortal de la Coiola, deixarem el camí de Pardines i girarem a l’oest cap a Ribes fins arribar a la Collada de Manter on retrobarem el camí que hem fet a l’anada i farem els últims 2 Km fins a Ribes.

Recorregut amb cotxe: Anirem amb cotxes particulars fins a la zona d’aparcament de l’Oficina de Turisme de Ribes, venint de Ripoll girarem a la dreta per travessar el primer pont i a la nostra dreta veurem l’entrada de l’aparcament. De Caldes a Ribes trigarem 1h15′ aprox.

Horari:
Sortirem de Caldes a les 7h amb cotxes particulars.
A Ribes, començarem a caminar sobre les 8h30’.
Caminarem aproximadament 6h, més parades.
Calculem estar de tornada a Caldes sobre les 18h.

Punt de Trobada:
Parada del bus al Parc de la Sardana de Caldes.

Cal portar:
Aigua, esmorzar i dinar.
Farmaciola, gorra o barret i protecció solar. (La major part del camí transcorre pel solei)

Consells:
– Calçat còmode i adequat per caminar per muntanya.
– Vestir-nos amb vàries capes, farà fresca a primera hora i, si fa sol, tindrem una temperatura molt més alta al migdia.  

Contacte:
Pere i Anna
655921311 / 657981477

Més informació: c.excur.caldesmalavella@gmail.com

« Torna a la programació trimestral