Botineteja


Un cop l’any, i amb la col·laboració de l‘Ajuntament de Caldes de Malavella, es fa una recollida d’escombraries anomenada “Botineteja” pels boscos del voltant de la població que finalitza amb una botifarrada per a tots els participants.

Com a activitat paral·lela, el març de 2017 es va iniciar la neteja de paratges d’interès cultural o paisatgístic com la zona de la bassa de Can Rufí o el Pou de Glaç. Aquest darrer va ser usat com abocador durant bona part del segle XX. Aquí podeu veure el vídeo de la primera intervenció al pou de glaç d’aquest 2017. La neteja del pou de glaç és una tasca que cal anar completant en anys successius.

A l’apartat de fotos podreu veure imatges de les últimes edicions de la Botineteja. Entre aquestes hi trobareu les fotos de la Botineteja 2020 amb diversos actes relacionats amb la neteja del pou de glaç.

Amb el buidat del pou han anat sortint a la llum un munt d’objectes quotidians d’un temps que encara és a la memòria de molts de nosaltres. La sensibilitat d’en Joan Oltra, soci del club, col·laborador en la botineteja i fotògraf, ha donat una segona vida a aquests objectes. A l’exposició ELS RASTRES DELS TEMPS ens ha donat l’oportunitat de dialogar, connectar i gaudir d’aquest passat no tan llunyà.