Camins de ronda del nostre litoral


Us animem a conèixer el nostre litoral tot resseguint el camí de ronda de Blanes a Portbou. Aquest camí històric va ser creat per comunicar les diferents poblacions costaneres i també per ajudar als pescadors a tornar a casa en cas que la seva barca naufragues, però sobretot, i d’aquí ve el nom, va ser utilitzat per les autoritats de l’època per fer la “ronda” pel control de contraban i estraperlo marítim.

Us podem assegurar que gaudireu d’una de les passejades més boniques que tenim a la nostra província i que ens portarà a descobrir platges, caletes, penya-segats i petits corriols on la blavor del mar i el verd dels pins ens acompanyaran durant tot el camí.

La nostra proposta és fer-lo en 10 trams, començant de sud a nord i agafant el GR-92 com a ruta de referència però també utilitzarem variants alternatives per facilitar la ruta. Les distàncies per tram seran entre 20-25km i el desnivell variarà segons el tram.

Estigueu atents a la programació trimestral. La primera etapa: 2 de desembre de 2018. Està previst continuar fent-ne una per trimestre.


ETAPES

1- Blanes – Tossa de Mar
2- Tossa – Sant Feliu de Guíxols
3- Palamós – Begur
4- Begur – L’Estartit
5- L’Estartit – L’Escala
6- L’Escala – Roses
7- Roses – Cadaqués
8- Cadaqués – El Port de la Selva
9- El Port de la Selva – Portbou

Blanca i Jordi