Orígens


A Caldes de Malavella, a diferència d’altres viles del voltant, no hi havia fins al moment tradició excursionista. Tota l’activitat es limitava als campaments i rutes organitzats pel Centre d’Esplai Sant Esteve que encara es continuen organitzant. També va coincidir aleshores la dissolució del Club Ciclista Aquam amb antiguitat reconeguda, i la puixança cada vegada més forta de la bicicleta de muntanya, en detriment de la purament de carretera.

Així doncs, es va considerar ajuntar antics membres del club Club Ciclista, com ara el tresorer Sr. Francesc Vea, que va passar a ser tresorer de la nova entitat, amb senderistes com el Sr. Ramon Torrent, i el Sr. Pere Serrats, ambdós amb una llarga experiència acumulada i muntanyencs com el Sr. Pep Palos, nascut als Pirineus i coneixedor de la zona.

Amb més il·lusió que mitjans, es va fer la primera sortida el mes de setembre de l’any 1995, amb una travessa de Setcases a Núria i posteriorment, la pujada al Pedraforca, el mes d’octubre del mateix any.

Es varen assentar les bases del Club amb la redacció dels estatuts, quedant-hi englobades les activitats pròpiament de muntanya i les de bicicleta de muntanya.

Oficialment, el Club Excursionista Caldes de Malavella es va posar en marxa el febrer de l’any 1996.