Els 30 cims


La tardor de 2023 va sorgir una nova proposta d’activitat adreçada als caldencs excursionistes: Els 30 cims. Inicialment es va pensar per al grup familiar que en David està impulsant. Però en realitat qualsevol soci o excursionista es pot proposar assolir el repte.

Com es pot deduir pel seu nom, s’emmiralla en la proposta dels 100 cims que va endegar la FEEC ja fa uns anys.

El funcionament és el següent: Hem preparat una llista de cims (vegeu el final de la pàgina) de la qual l’excursionista pot triar els que vulgui per arribar als trenta cims. També hem preparat un carnet-credencial, on els nois, noies, o qui sigui que s’hi vulgui posar, podrà anar-hi escrivint els cims que assoleix fent excursionisme. Aquesta llista serà validada pel president del club mitjançant signatura i segell.

Per la validació no s’ha d’esperar a completar els trenta cims, de fet és millor anar-ho fent a mesura que es pugin els cims. Per tenir la credencial i per validar els cims, es pot aprofitar les sortides on es coincideixi amb el president o bé contactar amb el club per un dels mitjans que s’indica a l’apartat Contacta d’aquesta web.

Les característiques especials d’aquesta proposta són:

  • El repte comença a partir de l’octubre de 2023, data inicial per a fer els cims.
  • El repte s’adreça a tothom. Ara bé, la validació i el reconeixement de l’assoliment dels 30 cims està adreçat als socis.
  • Els cims són sempre a prop de Caldes. Molts són a la mateixa comarca de La Selva. Tots són a la comarca de la Selva històrica.
  • El cim s’ha d’assolir fent una caminada. Llargada, temps i desnivell estaran en funció de l’edat del caminaire.
  • La llista completa de cims es troba al final de la pàgina. En té més de trenta, es poden fer els trenta que es vulgui. L’anirem completant amb tracks orientatius. Dels cims més propers al terme de Caldes podeu trobar-ne tracks a l’apartat Camins de Caldes.
  • Alguns cims són emblemàtics, altres desconeguts, però tenen l’atractiu de ser a la nostra contrada.
  • Organitzarem caminades per assolir un o més d’aquests cims, almenys una al trimestre. Cadascú pot anar fent els cims al ritme que desitgi.
  • Hi haurà un reconeixement per als socis que assoleixin els trenta cims.