Balanç de la Botineteja 2019


El 10 de març vam organitzar la Botineteja 2019.

Aquest any vam formar quatre colles. Entre els participants vam comptar aquest any amb dotze alumnes de l’Institut de Caldes. Ens congratulem tots d’aquesta interessant col·laboració. Tres de les colles es van distribuir per l’entorn de Caldes. La quarta colla es va apropar una mica més al fons del pou de glaç, però encara no el veiem!

Als boscos de Caldes s’hi havien localitzat diversos abocaments, els voluntaris van anar a preparar-los per ser recollits per la brigada municipal. Al pou de glaç la brossa cada vegada està més avall i més atapeïda. S’hi va muntar una mica d’estructura per facilitar la pujada de la brossa i per dur-la fins als contenidors. Tot plegat va ser bastant menys dur que l’any passat. Tot i això, segueix sent una tasca dura i lenta.

Es van treure 4,3 tones de brossa del pou més un munt de brossa dels boscos. Molts satisfets de la feina feta. Molt tristos per veure com hi ha encara tanta gent sense consciència, que fa tant mal a l’entorn i a tots nosaltres amb abocaments que embruten i contaminen.

Vam acabar la feina amb una merescuda botifarrada. Els cuiners ens van preparar una deliciosa amanida i botifarres per a tothom.

Aquesta activitat l’organitza el club Excursionista amb la col·laboració de l’Ajuntament de Caldes en la logística i que convida a la botifarrada. A més aquest any hi han col·laborat diversos industrials de Caldes: Construccions Barceló Jordà, Construccions Josep Borrell, Ca L’Oller i Fusters de Caldes.

Podeu veure més fotos de la Botineteja 2019 a les activitats de l’any 2019.