10a activitat del trimestre


DIUMENGE, 17 DE SETEMBRE: SANT GRAU D’ARDENYA, PUIG DE LES CADIRETES I PUIG DE LES COLS

Aquesta sortida estava programada pel dia 24 de setembre, però per motius logístics dels guies l’hem avançat una setmana.

Dades:

Volta circular d’uns 16’5 km, amb 380m de desnivell acumulat (pujades suaus i relativament curtes repartides en tot el recorregut). Assequible per a tothom acostumat a caminar. La ruta la farem a un ritme tranquil (ritme Toni-Meius).

Descriptiu:

Anirem amb cotxes particulars fins a la zona d’aparcament de Sant Grau de l’Ardenya des d’on sortirem caminant.

Hem preparat un ruta que passa per una colla de punts d’interès: Pedra Sobre-altra, Paradolmen d’en Garcia, Puig de Cadiretes (amb molt bona panoràmica), Menhir d’en Llac, Pedra dels Sacrificis, Túnel de Can Cabanyes, Castell de Roques, Pedra Espolla, Puig de Cols (amb especulars vistes en 360 graus), Menhir Es Terme Gros, Sant Baldiri, Pedra dels 3 Termes. La major part de la ruta es per pistes forestals, però també passarem per senderons dins de bosc. L’única dificultat de la ruta son un parell d’escalons de roca arribant al Puig de Cadiretes i lo mateix al Puig de Cols. Els dos són trams de puja i baixa (no són de obligat pas) i sense perill de caiguda d’alçada.

Horari:

Sortirem a les 7h, des del Parc de la Sardana i anirem amb cotxes particulars fins a Sant Grau de l’Ardenya.

Començarem a caminar sobre les 7h 40’

Son unes 5h 30’ de caminar més parades.

Calculem estar de tornada a Caldes de 14h 30’ a 15h.

 

Opció dinar a Sant Grau:

Al finalitzar la ruta hi ha la possibilitat de quedar-se a dinar al mateix Sant Grau. Ofereixen un únic menú per 22 € amb un primer a base d‘un pica-pica rústic (escalivada, truita de patates, amanida…) seguit d’un segon de carn a la brasa de diversos tipus.

El pagaments ha de ser en efectiu. Els dinars són per encàrrec. Si algú hi esta interessat ha de comunicar-nos-ho al e-mail del Club Excursionista (c.excur.caldesmalavella@gmail.com), com molt tard dijous a les 21h per poder fer la corresponent reserva.

Punt de Trobada:

Parada bus al Parc de la Sardana


Consells
:

  • Calçat còmode i adequat per caminar (el terreny esta molt sec i patina).
  • Vestir-nos amb varies capes, farà fresca a primera hora i, si fa sol, tindrem una temperatura mol més alta al mig dia.
  • Portar gorra o barret i protecció solar (tindrem alguns trams assolellats).
  • Portar  esmorzar i aigua abundant (no tenim cap font que ragi en tot el recorregut).

Contacte:

Toni i Meius

629176485

Més informació:
 c.excur.caldesmalavella@gmail.com

« Torna a la programació trimestral