3a activitat del trimestre


DIMECRES, 19 D’OCTUBRE: CAMINADA EN DIMECRES FEINER. RUTA MATINAL CIRCULAR PEL VOLCÀ DE LA CROSA I LA RESCLOSA D’EN BORRA, A LA CAPÇALERA DE L’ONYAR.

Dades:
Volta circular d’uns 9,6 km amb sortida des de Sant Dalmai (aparcament a la vora del Restaurant la Crosa). Ruta assequible amb sols 165m positius de desnivell acumulat.

Descriptiu:
Anirem amb cotxes particulars fins a la zona d’aparcament a Sant Dalmai (a l’inici del carrer de l’Església, a la vora del Restaurant la Crosa) des d’on sortirem caminant.

Hem preparat un ruta que passa per una colla de punts d’interès per la zona del voltant del volcà de la Crosa: tosqueres, font de Can Bosc, Ermita de Sant Llop, bassa de Can Turón, resclosa de Can Borra, etc. Tot això ho anirem trobant mentre fem camí i visitem els tres llocs més destacats del recorregut:

1)  El cràter més gran de Catalunya, de 1.250m de diàmetre, el del volcà de la Crosa. El travessarem per l’interior i veurem les dues boques de la mina de desguàs de l’aigua que amb les pluges s’hi acumula: l’entrada a l’interior del cràter i la sortida de camí a l’Onyar.

“El seu con principal, de tipus vulcanià o d’explosió i força ben conservat, és el més gran de la península ibèrica: té uns 1.250 metres de diàmetre; a dins d’aquest gran cràter n’hi ha un de més petit de tipus estrombolià, això el fa gairebé únic al món i que a nivell tècnic i científic hagi estat molt estudiat.” Lluís Ball-llosera.

2)   El mirador sobre les graveres de Can Costa, amb un magnífic panorama: el Montseny, Santa Bàrbara, El Far, El Puigsacalm, el Pirineu…. Només faltarà que ens hi acompanyi el dia.

3)  I per tancar, el recorregut al costat de l’Onyar, des de la resclosa de Can Borra fins Sant Dalmai.

Horari:
Sortirem a les 9h:15′ des de la parada del bus al Parc de la Malavella.

Comptem estar de tornada a Caldes a les 13h15’, aproximadament.

Punt de Trobada:
Parada bus al Parc de la Sardana 9h 15’.

Consells:

  • Calçat còmode i adequat per caminar. Podem trobar trams enfangats.
  • Vestir-nos amb diverses capes.
  • Portar aigua.

Contacte:
Toni i Meius
629176485

Més informació: c.excur.caldesmalavella@gmail.com

« Torna a la programació trimestral