3a activitat del trimestre


DIUMENGE, 4 DE FEBRER: SORTIDA FAMILIAR. EL CIM MÉS ALT DE CALDES

Tercera etapa del projecte de la Secció Infantil-Familiar del Club i segona etapa de l’anomenada “50 cims de Caldes i rodalies” imitant l’esperit dels “100 cims” de la FEEC, però amb un públic familiar i infantil per iniciar als més petits als reptes de pujar cims assequibles per tothom. La tercera sortida que fem ens portarà al cim més alt del terme municipal de Caldes de Malavella, el Puig Verd (293,50 msnm segons l’ICGC) i aprofitarem per arribar-nos a les ruïnes de Sant esteve de Caulès, per acabar tornant al punt de sortida.

Sortida
Hora: 9:45h matí puntuals.
Lloc: Davant Escola La Benaula.
Transport: Sortirem amb vehicles particulars fins al punt d’inici.

Caminada
Durada aprox: 2:45h incloent parades.
Tornada a Caldes: Aproximadament 13:30h del migdia.
Distància: 7,4 km (circular).
Desnivell: ruta amb desnivell (uns 220 m positius), amb pujades amb pendents suaus. Cal esmentar que la baixada des del Puig Verd cap al camí que porta a Sant Esteve de Caulès és presenta un pendent important, però res que no es pugui fer anant amb compte i a poc a poc.
Dificultat: Mitjana-Fàcil, Apte per a nens a partir de 6 anys (acostumats a caminar). No apte per a cotxets evidentment; si voleu podeu venir amb motxilla per si hi ha algun nen petit que es cansi.
Ruta: Molí de la Selva – Can Poch – Puig Verd – Sant Esteve de Caulès (Caulès Vell) – Can Carbonell – Can Poch – Molí de la Selva.

Punts d’interès:
A dalt de tot del Puig Verd hi ha instalꞏlat un petit mirador que permet observar, entre els arbres, el territori del voltant.
Sant Esteve de Caulès és una ermita preromànica amb tombes antropomòrfiques interessant de visitar.

Consells:
– Calçat còmode i millor l’adequat per caminar per muntanya (potser estarà una mica moll al matí).
– Vestir-vos amb capes, farà fresqueta al matí i cap al migdia potser veiem el sol. Depenent del dia que faci uns guants no estaran de més, donat que part del recorregut és ombrívol, humit i fa fresqueta…
– Bastons per qui vulgui sentir-se més segur al fer el corriol de baixada del Puig Verd cap al camí que puja a Sant Esteve de Caulès.
– Portar esmorzar, coses per picar (no farem parada específica) i aigua.

Enllaç de la ruta per a Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/moli-de-la-selva-puig-verd-st-esteve-de-caules-158716723?utm_medium=app&utm_

image.png

Adjuntem enllaç per qui tingui interès en conèixer més detalls de Sant Esteve de Caulès: https://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Esteve_de_Caul%C3%A8s

Més informació: c.excur.caldesmalavella@gmail.com

« Torna a la programació trimestral